İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİLERİN ÜNLÜ AIDS KLİNİĞİNDE 4 TÜRK TEDAVİ GÖRMÜŞ! Tedavi gören 500 hastadan sadece 7´si öldü

Armenicum Kliniği’nde tedavi gören 500 hastadan sadece 7’si öldü. Sırları özel bir ilaç. Hastalığı yok etmiyor. Ama virüsün hareketsiz kalmasını sağlıyor. Klinikte şimdiye dek 4 Türk hasta tedavi görmüş…

İnsanlığın en büyük korkularından biri olan AIDS hastalığına karşı uyguladığı tedavi ile dünya çapında ün yapmış bir klinikteyiz… Erivan’daki Armenicum Kliniği… Armenicum, Erivan’ın dışında bir arazide kurulu. Sıkı güvenlik önlemleriyle korunuyor, büyük demir kapısı kapalı. İçeriye izinsiz girmek yasak. Klinik ıssız bir senatoryum havası taşıyor. AiDS’in ürpertici adı, hüzünlü bir sessizlik ve tedavi umuduna karışıyor. Armenicum’da, “Ciddi ve inanılır bir tedavi yöntemi mi yoksa abartı mı?” sorusuna cevap arıyoruz. Doktor ve hastalarla konuşuyoruz. Dr. Harutjun İsrailyan’a uyguladıkları tedavinin ayrıntılarını soruyoruz…

* AIDS’e karşı özel tedavi metodunuz nedir?

Kullandığımız özel ilacın adı Armenicum. ilacın bileşiminde iyot, organik polimerler ve bir metal iyonu olan liquim var. Hastalar önce bir kontrolden geçiriliyor. Çünkü hastalık eğer son aşamasına gelmişse bu tedavi sonuç vermiyor. Hastaya tedavi uygulamaya karar verdikten sonra 4 aşamalı bir kür uyguluyoruz. İlk gün damardan serumla Armenicum ilacını veriyoruz. Ertesi gün ara veriyoruz. 3. gün tekrar serum verip, 4. gün ara veriyoruz. 5. gün tekrar serum verdikten sonra 3 hafta ara veriyoruz. Sonra bu kür işlemini 3 kez daha tekrarlıyoruz. Hastalar bu kürden sonra ortalama olarak 2-3 sene hiç ilaç kullanmadan yaşayabiliyorlar. Bu sürenin sonunda aynı kür tekrar uygulanıyor.

* Şu ana kadar kaç hastaya baktınız ve kaçı tedavi oldu bu yöntemle?

Şu ana kadar 500 hastaya baktık. Bu ilaç 1999’dan beri kullanılıyor. Bu 500 hastadan sadece 7 tanesi öldü. 500 hastanın yüzde 20’sinden ilk kürden sonra haber alamadık. Geri kalanı yaşıyor ve bu yolla tedavi oldu. Unutmayın, tedavi olmak demek hastalık ortadan kalkıyor demek değil. Sadece AIDS virüsü bu sürede aktivitesini yitiriyor ve hasta ilaç kullanmadan yaşayabiliyor. Armenicum kürünü 2-3 sene arayla tekrarlamak gerekiyor. 6 senedir bizde tedavi görmüş olan hastalarımızın çoğunun durumları çok iyi.

* Hastalarınızdan yüzde 20’sinin ilk kürden sonra bir daha gelmemesininin sebebi nedir?

Net bir bilgimiz yok. Bir kısmı ölmüş olabilir. Bir kısmı maddi veya başka bazı sebeplerle tedaviye devam etmek istememiş olabilir. Ama hastalarımızın yüzde 80’i geliyor ve 7 tanesi hariç hepsi yaşıyor.

* Türk hastanız oldu mu hiç?

Evet, 4 tane oldu. İstanbul ve Ankara’dan. En son Türk hastamız 2 gün önce taburcu oldu. Durumları gayet iyi.

Patent için Türkiye’den geldiler

* Armenicum Araştırma Merkezi Müdürü Levon Gevorkyan: Bize dünyanın her tarafından hasta geliyor. Çok talep var ancak kapasitemiz bütün hastalara yetmiyor. Bu nedenle ülkelerin bu ilacın patentini alıp, tedaviyi kendi ülkelerinde yapmaları için çalışıyoruz. Şu ana kadar Zambiya, Kongo, Hindistan, Rusya ve Yunanistan ilacın patentini aldı. Türkiye’den de gelenler oldu bu ilacın patenti için. Sağlık Bakanlığınız ilgileniyormuş ilaçla. En son geçen sene biri geldi ama ondan beri bir ses çıkmadı. Aslında bize daha çok Türk hasta gelir ama Türk hastalar burası Ermenistan olduğu için biraz çekiniyorlar.

27 yaşında bir AIDS hastası

Uyuşturucu kullanırken H1V virüsü kaptı

Fotoğrafının çekilmesine müsaade eden tek hasta 27 yaşında bir Ermeni vatandaşı. Uyuşturucu kullanırken HIV virüsü kapmış. Hastalığının, yeni teşhis edilmekle beraber çok ilerlediği görülmüş. Doktoru Harutjun İsrailyan durumunun ağırlığına rağmen tedavisinden umutlu. “Geçmiş olsun. Tüm kalbimizle şifa dileriz. Nasılsınız” diyoruz. Hasta gülümseyerek yatağında hafif doğruluyor. Anlamadığımız birşeyler mırıldanıyor. Tercüme eden doktor bize çok teşekkür ettiğini ve hoşgeldiniz dediğini söylüyor. Genç hasta Armenicum küründen yeni çıkmış. Damarları temizleyen ikinci bir serum alıyor.

VATAN

Yorumlar kapatıldı.