İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye´den Belçika´ya nota

Türkiye, Belçika’ya bir nota vererek, Brüksel’de dün yapılan bir gösteri sırasında Türk bayrağı yakılmasını kınadı.

Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği’nin Belçika Dışişleri Bakanlığı’na bugün ilettiği notada, bayrak yakma eyleminin resmi güvenlik birimlerinin gözleri önünde cereyan ettiğine dikkat çekildi ve bu birimlerin tepkisizliğinden duyulan rahatsızlık dile getirildi.

Brüksel’de dün, Türkiye Büyükelçiliği önünde yaklaşık 500 kişinin katıldığı gösteride, Türkiye ve Türkiye’nin AB’ye katılımı aleyhinde sloganlar atılmış ve soykırım iddialarının tanınmasını isteyen göstericilerin arasından bir grup, Türk Bayrağı’nı yakarak çeşitli kışkırtıcı hareketlerde bulunmuştu.

Alınan yoğun güvenlik önlemlerine rağmen Belçika polisi bu eylem karşısında tepkisiz kalmıştı.

Ermeniler Kudüs’te yine gösteri yaptı

Brüksel’in yanısıra, Kudüs’te de Ermeni bir grup Türkiye aleyhtarı gösteri yaptı. Kudüs’te bu sabah, Eski Kent’teki Ermeni mahallesinde, Ermeni Ortodoks Patrikhanesi’nde bir ayin düzenlendi.

Ayinin ardından, öğle saatlerinde patrikhane önünde toplanan, aralarında küçük çocukların da bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, Türkiye aleyhine pankartlar taşıyarak, Ermeni mezarlığına kadar yürüdü.

Ermeni mezarlığında 1960’lı yılların başında yapılan meçhul asker anıtına çelenk koyan göstericiler, dua etti. Burada Ermeni toplumunun liderlerinden Serop Seropyan yine bir konuşma yaptı.

Gösteri, turistlerin yoğun olarak bulunduğu, Cabba kapısı tarafındaki Eski Kent’in sokaklarında devam ederek, patrikhane önünde son buldu. Kudüs’te yaklaşık 2 bin civarında Ermeni yaşıyor.

Dün birçok ülkede gösteri düzenlendi

1915-1923 tarihleri arasında, 1.5 milyon Ermeninin Osmanlılar tarafından öldürüldüğünü ve bunun bir soykırım olduğunu savunana Ermeniler, 24 nisan tarihinin iddiaların 90’ıncı yıldönümü olduğu gerekçesiyle, dünyanın çok sayıda ülkesinde ‘anma’ törenleri düzenledi.

Aynı gerekçeyle Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, büyük bir gösteri düzenlendi. Başkentin merkezinden ‘soykırım anıtı’na kadar yapılan yürüyüşe bu ülkedeki bazı yabancı diplomatik misyon temsilcileri ve çeşitli ülkelerden gelen siyasetçiler katıldı.

Yorumlar kapatıldı.