İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Filmlerini oynatmayalım

Ankara Sivil Toplum Meclisi üyesi dernek, cemiyet, vakıf, birlik, sendika ve oda başkanları, 24 Nisan’ı sözde Ermeni Soykırımını anma günü ilan eden California Eyalet Valisi, sinema sanatçısı Arnold Schwarzenegger’in, Türkiye’de filmlerinin oynatılmaması için imza kampanyası başlattı.

Ankara Sivil Toplum Meclisi Yüksek Danışma Kurulu Başkanı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile İcra Kurulu Başkanı ve TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, özellikle TV kanallarında Schwarzenegger’in filmlerinin oynatılmamasını istedi.

Aygün ile Sarıtoprak açıklamalarında, 24 Nisan’ı ‘sözde Ermeni soykırımını anma günü ilan eden ve Ermeni lobisinin etkisi altında hareket eden, tarihi gerçekleri araştırmadan Türkleri soykırım yapmakla suçlayan’ sinema sanatçısı Schwarzenegger’i kınayarak protesto etti. Açıklamada, Schwarzenegger’in iyi tanınması amacıyla, yaklaşık 300’e yakın sivil toplum kuruluşu başkanının da bu konuda uygun görüşünün alındığı bildirildi.

Bu arada AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve HASVAK’ın işbirliğinde, 1915-1916 yıllarında Doğu Anadolu’da Ermenilerin yaptığı katliamı konu alan fotoğraf sergisi açıldı. Sergiye katılan TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak ve HASVAK Başkanı Engin Öztürk de diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Schwarzenegger’in filmlerini boykot etme kararı aldıklarını bildirdiler.

Yorumlar kapatıldı.