İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın yanıtı: Önce ilişki kuralım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’a yazdığı mektubun yanıtı bugün, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği aracılığıyla Ankara’ya ulaştı

Ankara

26 Nisan 2005— Koçaryan, Erdoğan’ın önerisine karşılık Türkiye ile önkoşulsuz ilişki kurmaya hazır olduklarını belirterek, “Öncelikle ilişki kuralım. Daha sonra da hükümetlerarası kurulacak bir komisyonda çeşitli konuları ele alabiliriz” şeklinde yanıt verdi.

Ermenistan Devlet Başkanı Robet Koçaryan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘soykırım iddialarını iki ülke tarihçilerinden oluşacak bir ortak komisyonun incelemesi’ önerisine yanıt verdi.

Koçaryan, Erdoğan’ın önerisine karşılık Türkiye ile önkoşulsuz ilişki kurmaya hazır olduklarını belirterek, “Öncelikle ilişki kuralım. Daha sonra da hükümetlerarası kurulacak bir komisyonda çeşitli konuları ele alabiliriz” şeklinde yanıt verdi.

DIŞİŞLERİ ŞÜPHELİ

Dışişleri kaynakları, Ermenistan’ın yanıtının bazı kavramsal tuzaklarla dolu olduğunu belirtiyor. Zira komisyon kurulması önerisine karşılık Koçaryan’ın önceliği iki ülke arasında ilişki kurulması.

Erivan, diplomatik ilişki kurulmadan başka bir konuyu, özellikle de soykırım konusunu tartışmayacağını vurguluyor. Dışişleri kaynakları buradan Erivan’ın soykırım konusunu Türkiye’yle tartışmaya açmaya taraftar olmadığı sonucunu çıkarıyor.

Yorumlar kapatıldı.