İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni mezarlığı onarılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 1800’li yıllarda Ermeni ve Süryanilerin defnedildiği tarihi mezarlığı sağlıklı bir şekilde kullanıma açmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 200 kişinin defnedildiği Urfakapı semtindeki Ermeni Mezarlığı, yüksek taş duvarlarla korunuyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zülfü Atlı, ‘Yeniköy Mezarlığı projesi kapsamında, Urfakapı semtindeki Ermeni ve Süryani vatandaşlara ait mezarlığın iç dizaynı ve çevre düzeni yeniden inşa edilecek. Yurtiçi ve yurtdışından ülkemize gelen Ermeniler kendi mezarlıklarını huzurlu bir ortamda ziyaret etmelerine imkan sunacağız. 250 yıllık Ermeni mezarlığını temizleme çalışması yapıldı. Mezarlığın etrafının duvarlarla örüleceği proje kapsamında yapacağımız çalışmayla, mezarlıkları temiz bir hale getirip kullanıma açacağız’ dedi.

Diyarbakır Meryem Ana Kadim Kilisesi Papazı Yusuf Akgün de ‘Tarihi mezarlıkta yaklaşık 200 kişi defnedilmiş durumda. Yurt dışından gelen misafirlerimiz mezarlıkları ziyaret ettiği sırada nahoş bir durumla karşılaşınca bu durum bizi çok üzüyordu’ dedi. Akgün, ayrıca bakım ve onarıma alınan kilisenin 1 Mayıs Paskalya Bayramı’na yetiştirileceğini söyledi. DİYARBAKIR – MHA

Yorumlar kapatıldı.