İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni iddialarına karşı yeni strateji

Bakanlar Kurulu’nun 6.5 saat süren toplantısında Ermeni soykırım iddialarına karşı yürütülecek strateji masaya yatırıldı.

NTV

25 Nisan 2005— Ermeni soykırım iddiaları konusunda Hükümet politika değişikliğine gidiyor. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek “Bu konuyu tarihçilere bırakalım yaklaşımından vazgeçtik. Bundan sonraki süreçde iddiaların asılsız olduğunu anlatmak konusunda daha aktif ve koordineli bir çalışma yürüteceğiz “dedi.

Türk Tarih Kurumu Başkanı ile Devlet Arşivleri Genel Müdürü’nün de katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında iddiaların asılsız olduğunu ortaya koymak için kapsamlı bir lobi faaliyetine girişilmesi kararlaştırıldı.

Bunun için işadamları sivil toplum örgütleri meslek odaları ve üniversitelerden de destek istenecek. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, koordinasyonu Dışişleri Bakanlığı’nın yürüteceğini gerekirse yeni bir örgütlenmeye gidilebileceğini açıkladı.

“Geçmişin yaralarını deşmekten yana değiliz geleceğe bakalım” diyen Çiçek “Kesinlikle bir soykırım yoktur Türkiye kendinden emindir” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.