İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan’dan Koçaryan’a yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın yanıt mektubunu değerlendirdi. Erdoğan, “Siyasi kararları vermeden halletmemiz gereken tarihten gelen sorunlar var” dedi.

Ankara

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

27 Nisan 2005 — Başbakan Erdoğan, “Eğer tarihimizin sorgulanması gerekiyorsa biz sorgularız. Biz tarihini inkar eden bir millet değiliz. Ve hiçbir zaman tarihimiz de bizi yere baktırtmamıştır” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelenda Başbakanı ile ortak basın toplantısında, Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ın, kendi mektubuna verdiği yanıttaki “Önce diplomatik temas kuralım” ifadesini değerlendirdi.

Mektubu cümle cümle okuduğunu vurgulayan Erdoğan, “Sorunlar arşivlerde belgeleriyle mevcut. Biz hodri meydan diyoruz” dedi. Başbakan Erdoğan, “Eğer tarihimizin sorgulanması gerekiyorsa biz sorgularız. Biz tarihini inkar eden bir millet değiliz. Ve hiçbir zaman tarihimiz de bizi yere baktırtmamıştır” diye konuştu.

Ermenilerin lobi çalışmalarıyla bir yere varamayacağını vurgulayan Erdoğan, “Adım atabiliyorsanız onun neticesine biz katlanmaya hazırız. Ama siz de o neticeye katlanmaya hazır olun” dedi.

Başbakan Erdoğan, Erivan’a mektubunda iki ülke arasında Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili olarak tarihçilerden oluşan ortak komisyon kurulmasını önermişti. Koçaryan’ın yanıtı ise dün gelmişti.

Yorumlar kapatıldı.