İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKPM üyelerinden Koçaryan’a çağrı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi 80 parlamenter, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın soykırım iddiaları için ortak komisyon kurulması önerisini kabul etmesini istedi.

NTV

26 Nisan 2005— Parlamenterler bildiride, Türkiye ve Ermenistan’a “Osmanlı İmparatorluğu içinde I. Dünya Savaşı sırasında meydana gelmiş olayları, tüm ulusal arşivlerde mevcut tarihi belgeleri kullanarak, ortaklaşa incelemeleri” çağrısı yapıyor.

Metinde Başbakan Erdoğan’ın bu yönde Koçaryan’a yaptığı önerinin “memnuniyet verici” olduğu vurgulanarak, desteklendiği söyleniyor.

Bildiride savaşın; Ermeniler ve Türkler gibi, Osmanlı İmparatorluğu içindeki halklar için “Trajik sonuçlarla dolu karanlık bir dönem” olduğu, bu halkların “Birbirleriyle savaştıkları, katliamlar yaşandığı, hastalık ve açlıktan ölümler olduğu” hatırlatılıyor.

AKPM’deki Türk heyetinin girişimiyle hazırlanan yazılı bildiriyi İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, İtalya, İspanya, Rusya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan gibi çok sayıda ülkeden parlamenter imzaladı.

Yorumlar kapatıldı.