İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AK’da Türk-Ermeni lobi mücadelesi

Strasbourg’da Avrupa Konseyi’ndeki Türk ve Ermeni parlamenterlerin Ermenistan’da anayasal reformlarla ilgili oturum düzenlenmesi talebi kabul görmedi.

NTV

25 Nisan 2005— Siyasi gruplar arasında da bölünmeler yaşanması nedeniyle oturum kararı için gerekli çoğunluk sağlanamadı.

Strasbourg’da, Türk ve Ermeni parlamenterler arasında bir lobi mücadelesi yaşanıyor. Türk ve Azeri parlamenterler, genel kurulda Ermenistan’da anayasal reformlar, demokrasi ve insan hakları konusunda bir oturum yapılması ve tavsiye kararı alınması talebinde bulundu.

Bu talep genel kurulda oylamaya sunuldu, ancak siyasi gruplar arasında da bölünmeler yaşanması nedeniyle dörtte üçlük çoğunluk sağlanamadı. Böylece, Türk ve Azeri parlamenterlerin bu isteği reddedildi.

ERMENİLERDEN SAYGI DURUŞU TALEBİ

Strasborug’taki kulislerde Ermeni parlamenterlerin de, Cuma gününe kadar sürecek toplantılarda Ermeni soykırımı anısına saygı duruşu talebinde bulunacağı ifade ediliyor. Henüz bu taleplerini gündeme getirmeyen Ermeni parlamenterlerin, bu konuda yeterli desteği bulamadığı belirtiliyor.

Yorumlar kapatıldı.