İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GÜRCİSTAN ERMENİLERİ İLK DEFA TEK YÜREK

Ahalkelek “Ermeni Ulusal-Toplumsal Birliği” Bşk. Lutfik Petrosyan’dan aldığımız bilgiye göre, Gürcistan Ermeniliği 24 Nisan’a ilişkin olark ortak mesaj yaynlayacak. Tiflis, Ahalkelek, Marneuli, Batum Ermeni toplumlar, Ermeni Soykırımı kurbanlarını anma gününde aynı mesajı okuyacaklar. Daha sonra ilk defa olmak üzere Gürcistan hükümet ve Parlamentosu’na başvurularak, soykırımın tanınması meselesinin gündeme gelmesi talep edilecek. Petrosya Azg’a yaptığı açıklamada “eğer 3 içinde konu gündeme gelmezse, geri çekilmeyeceklerini ve nihai amaca ulaşana dek mücadeleyi sürdüreceklerini” de kaydetti.

Ermenilere yönelik Gürcilerin sürdürdüğü siyasetin değişmediğini söyleyen Petrosyan, geçen yıl 22 Nisan’da Ahaltsha kentine Soykırım kurbanları anısına yerleştirilen haçkar’ın aynı gün akşam Samtshe-Cavahk bölgesi yeni tayin olan Nikoloz Nikolozişvili’nin düzenlemesiyle Gürcülerin yerinden uzaklaştırdığını ve bu durumun gerginliği artırdığını da hatırlattı.

Haçkar’ın yerleştirildiği alanın kendi kuruluşlarına yeşillendirme ve etkinlik düzenlemek amacıyla tahsis edildiğini, daha sonra Haçkar yerleştirme izni de aldıklarını belirten Petrosyan, bu durumdan sonra Türklerin kışkırtmasıyla Gürcülerin ortalığı karıştırdığını, Ardahan valisinin haftada 5 kere Ahaltsha’ya geldiğini, son günlerde nadiren göründüğünün de altını çizdi.

Petrosyan, kente hakim yüksek bir tepe üzerine yerleştirilen haçkarın, başlangıçta Gürcülerin protestolarına maruz kaldığını ve Gürcülerin haçkarı yerinden etme gayretlerrinin başarısızlıkla sonuçlandığını kaydeden Petrosyan, Ermenilerin her yıl 24 Nisan’da Soykırım kurbanlarını burada andığını belirti.

Bu yıl düzenlenmen anma ewtkinliğine Ermenistan ve Gürcistan Dışişleri bakanlığından birer temsilci katılırken, Haçkar çevresinde de ağaç dikimi yapılacak.

Ruzan Poğosyan

Yorumlar kapatıldı.