İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Chirac-Koçaryan görüşmesi

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ile bu akşam bir görüşme gerçekleştirdi.

Paris

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

22 Nisan 2005— Görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ile Türkiye ve Dağlık Karabağ konularının da gündeme geldiği bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından idenilen bilgiye göre, Chirac’ın, Türkiye ve Ermenistan arasındaki diyaloğu gündeme getirdiğini belirtti.

Kaynaklar, Chirac’ın iki ülke arasında diyaloğun başlaması ve ilişkilerin geliştirilmesi yolundaki temennisini dile getirdiğini söyledi.

Görüşmede, Türkiye’nin AB üyeliği sürecinin de gündeme geldiği, Chirac’ın, “Türkiye’nin, Kopenhag kriterlerini ve Avrupa değerlerini paylaşması konusunda çaba göstermesi gerektiğini vurguladığı” belirtildi.

Chirac’ın, sözde Ermeni soykırımı konusunda da daha önce belirttiği gibi, “Türkiye’nin hafıza çalışması yapması gerektiği” yolundaki açıklamasını tekrarladığı kaydedildi.

SÖZDE SOYKIRIM ANITINA ÇELENK

Jacques Chirac ve Robert Koçaryan, sözde Ermeni soykırımı anıtına giderek, saygı duruşunda bulunup anıta çelenk bıraktılar.

Fransa’daki Ermeni derneklerinin temsilcileri ile Paris’teki Katolik ve Protestan kiliselerinin temsilcileri de törene katıldı.

Fransa’daki Ermeni dernekleri, yaptıkları açıklamalarda, Chirac’ın anıta gidecek olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtmişlerdi.

Yorumlar kapatıldı.