İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NATO toplatısında `soykırım´ mesaisi

ANKARA/VILNIUS – ‘Ermeni soykırımı’nı tanıyan ülkeler arasına son olarak Polonya’nın katılması Ankara’da tepkiyle karşılanırken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, Litvanya’daki NATO toplantısında görüştüğü Polonyalı muhatabı Adam Daniel Rotfeld’e tepkisini iletti. Gül, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın da Ermeni meselesiyle ilgili ellerinden geleni yapma sözü verdiğini belirtti.

Rotfeld’e Ankara’nın duyduğu üzüntü ve hayal kırıklığını aktaran Abdullah Gül, dün düzenlediği basın toplantısında Rotfeld’in, Polonya Meclisi’nin alınan karara hazırlıksız yakalandığını söylediğini belirtti. Gül, “Sayın Bakan, bunu bazı vekillerin biraz politik tavrı olduğunu söyledi. Meclisin biraz hazırlıksız şekilde yakalandığını belirtti. Elinden geleni yaptığını, ama böyle bir şeyi önleyemediğini, hükümetin aynı düşüncede olmadığını ve bunun küçük bir grubun meclisi boş bulduğu sırada geçirdiği bir tasarı olduğunu söyledi” dedi.

‘Rice’tan söz aldım’

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a, Ermeni meselesiyle ilgili kendisine güvendiklerini söylediğini belirten Abdullah Gül, Rice’ın da, ellerinden geleni yapma sözü verdiğini ifade etti. Gül, Rice’a “ABD yönetimi bu konuyla ilgili her temasta çok dikkatli davrandı. Bu konuda daha önce nasıl hareket ettilerse, yine aynı şekilde sahip çıkmalarını Türk halkının kendilerinden beklediğini söyledim. Onlar da ellerinden geleni yapacakları karşılığını verdi” dedi.
(aa, afp)

Yorumlar kapatıldı.