İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçaryan: Hükümetler arası komisyon kurulmalı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, “Soykırım iddiaları konusunda bir komisyon kurulacaksa, bunun en yüksek seviyede olması gerektiğini” savundu.

NTV

22 Nisan 2005— Koçaryan, “Bu konuda hükümetler arası bir komisyon kurulmasını arzu ettiklerini, belki tarihçilerin de bu komisyona katılabileceğini” söyledi.

Resmi ziyaret için Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Senato’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soykırım iddiaları hakkında iki ülkenin tarihçileri arasında bir komisyon kurulması yönündeki önerisine değindi.

Robert Koçaryan, “Türkiye gerçekten bu konuyu tartışmak istiyorsa, Ermenistan bunun en yüksek seviyede ve olabilecek en geniş çerçevede olmasını tercih eder” dedi.

Koçaryan, “Bu konuda hükümetler arası bir komisyon kurulmasını arzu ettiklerini, belki tarihçilerin de bu komisyona katılabileceğini” ifade etti.

Koçaryan, bugün Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’la biraraya gelecek. İki liderin, görüşmeden sonra Paris’teki Soykırım Anıtı’nı ziyaret etmeleri bekleniyor.

Yorumlar kapatıldı.