İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni katliamının canlı şahidi

Atatürk’le birlikte bir çok cephede savaşan ve 128 yaşında olduğunu söyleyen Kasım Karabulut, geçen uzun yıllara rağmen hala dinçliğini korurken, bölgede asıl soykırımının Ermeniler’in yaptığını belirterek, “Vahşeti onlar yapıyorlardı, biz ise onları affediyorduk” dedi

21/04/2005

Bitlis’in Güroymak İlçesi Bölmedere Mahallesi’nde yaşayan 12 çocuk ve 350 torun sahibi Kasım Karabulut, Atatürk’le birlikte Arafartalar, Çanakkale olmak üzere bir çok cephede savaştığını belirtti. Ardahan’da yaralandığını söyleyen Karabulut, iyi bir nişancı olduğundan Atatürk tarafından çok sevildiğini belirterek, “Arafartalar, Çanakkale, Kars, Erzurum, Ardahan, Giresun, Ordu, Malazgirt (Muş), Ahlat (Bitlis) ve Erciş’te (Van) yıllarca savaştım. Atatürk yakından tanırdım o da beni çok severdi. Çünkü iyi bir nişancıydım. Ardahan’da sol bacağımdan aldığım iki kurşunla yaralandım” dedi.

Ermeniler’in büyük vahşetler yaptığına şahit olduğunu söyleyen Karabulut, şunları söyledi: “Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde o kadar insan öldürüldü ki biz askeri birlik olarak 2 gün boyunca cenazeleri defnettik. Güroymak’ın Kaleli köyünde Ermeniler, yakaladığı 7 müslümanın ellerini bağladı. Ayrıca hamile olan müslüman kadının karnı deşildi. Bebeği ile minik bir çocuğu parçalayarak ateş üzerindeki kazanın içine atarak, yağda haşladılar. Orada bulunan müslümanlara zorla bunu yedirdiler. Daha sonra oradaki tüm müslümanları kurşuna dizdiler. Çok acımasızdılar. Aradan bir müddet geçti. Ben Mutki’de savaştaydım, o esnada bir Ermeni genç geldi. Onu öldüreceğimi düşünerek çok korktu ve yalvarmaya başladı. Ancak ben onu öldürmedim ve geri gönderdim. Bizler çok merhametli davranırken, onlar ise acımasızdı. Asıl soykırımı onlar yaptı biz değil”.

Vatanını korumak için her zaman hatır olduğunu söyleyen Karabulut, gerekirse tekrar savaşa bile katılacağını belirtti. Bu arada gerçek yaşının 128 olduğunu söyleyen Karabulut, Cumhuriyet’in ilk yıllarında asıl kimliğini kaybettiğini ve yeni çıkardığı nüfus cüzdanda ise Rumi 1330 doğumlu olduğunu kaydetti. Sırtına av tüfeği alıp taşıyan ve nişan alan 12 çocuk ve 350 torun sahibi Karabulut’un sağlığının yerinde olması ise dikkat çekti.

Yorumlar kapatıldı.