İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Diplomatik ilişki ‘soykırımdan’ bağımsız’

Ermenistan Başbakanı Andranik Markaryan, soykırım iddialarının, Türkiye’yle diplomatik ve ekonomik ilişkiler için başat bir sorun olmadığını, her iki konunun farklı olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

NTV

21 Nisan 2005 — Ermenistan’ın başkenti Erivan’da NTV’nin sorularını yanıtlayan Markaryan, “Soykırım iddiaları ilişkilerimiz açısından önşart değildir. Ancak çözülmesi gerekmektedir” dedi.

Andranik Markaryan, iki ülke arasındaki ilişkilere üçünçü ülkelerin karışmasını istemediklerini, ne kadar az ülke karışırsa ilişkilerin daha olumlu bir seyir izleyeceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan’ın mektubuna değinen Markaryan, bu konunun iki tarafın tarihçileri tarafından tartışılmasının mantıklı olmadığını iddia etti. Ermenistan Başbakanı, “Biz soykırım iddialarını tartışmayacağız. Bunun olup olmadığı ortadır. Bizim tartışacağımız hayatını kaybedenlerin sayısının 1 milyon mu, 1,5 mu olduğudur” dedi.

‘ORTAK GELECEK ŞART’

Türkiye’nin AB yolunda ilerlediğine değinen Ermenistan Başbakanı, kendi ülkesinin de Avrupa Birliği’ne girmek istediğini ortak bir aile için ortak bir geleceğin şart olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar kapatıldı.