İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alpogan: Soykırıma dair kanıt yok

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Osmanlı Devleti’nin 1915 yılında Ermeniler’e soykırım yaptığına dair hiçbir kanıt ve belgenin bugüne kadar ortaya konulmadığını söyledi.

Ankara

NTV

21 Nisan 2005 — Alpogan, “Kıbrıs’ta çözüm için Türkiye’nin yapacağı herhangi bir şey kalmamıştır” dedi.

MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, dış politika gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Alpogan, Ermeni soykırım iddialarını, parlementolarında onaylayan ülkeleri, gelecek nesillerin utançla hatırlayacağını söyledi.

KARALAMAK İÇİN UYDURUYORLAR

Ermeni soykırım iddialarının gayri ciddi ve Türkleri karalamak için uydurulduğunu belirten Yiğit Alpogan, iddialarda bulunanların, ispata mecbur olduklarını ifade etti. Alpogan, şimdiye dek hiç bir devletin kanıt ve belge ortaya koymadığını hatırlattı.

“TÜRKİYE YAPACAĞINI YAPTI”

MGK Genel Sekreteri Alpogan, Kıbrıs sorunu konusunda da, Rum yönetimi lideri Tasos Papadapulos’un her fırsatta çözüm istemediğini söylediğini belirtti. Alpogan, “Kıbrıs’ta çözüm için Türkiye’nin yapacağı herhangi bir şey kalmamıştır” dedi.

ÖCALAN DAVASI

Yiğit Alpogan, Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasına ilişkin kararın henüz çıkmadığını da hatırlatttı ve “Şimdilik biz çeşitli alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Karar alındığında, eminim bir tutum tespit edilecek ve gereken yapılacaktır” dedi.

Yorumlar kapatıldı.