İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Önergesi Bundestag’da

21 Nisan 2005 Perşembe

Almanya muhalefet partileri CDU ve CSU’nun federal meclis Bundestag’a verdikleri Ermeniler hakkındaki önergenin müzakeresi bugün Berlin’de başlıyor.

Önerge, Türkiye’yi Avrupa Birliği üyeliğinden vazgeçirip özel statülü ortaklığa razı etmek isteyen Almanya muhalefet partilerince veriliyor. Dikkat buyurunuz, Ermeniler, bir defa daha büyük devletlerin politikalarına alet oluyor. Ne imiş? Türkiye, 1915’te Ermeni tebaasına soykırım uyguladığını kabul ve ikrar etmeli imiş! Böyle bir şey mümkün değildir. Böyle bir şeyi yapacak iktidar yoktur. Olsa, bir anda millet tarafından alaşağı edilir. Ermeniler bu gerçeği bilmiyorlar mı? Avrupa Birliği üyeliği hususundaki kesin kararımızı soykırım iddiasını kabulümüze bağlamak ümitleri boşunadır.

Doğrusu Almanya’nın geçmişine yakışmaz, bugününe aykırı, geleceğine zararlı bir önergedir. İç politikalarında kullanmak isteyen Hıristiyan partiler yanılıyorlar. Almanya’daki 3 milyon Türk’ü onulmaz şekilde yaralıyorlar. Osmanlı hükûmeti tehcîr kararını, Almanya imparatorluk genelkurmayının tazyik ve tavsiyesiyle aldı. Bunu Alman milletvekillerinin bilmesi lazım. İnanmayanlar genelkurmay arşivlerini açıp bakarlar. Kaldı ki, Ermenileri imparatorluğumuzun güneyine sürmek kararının, Anadolu’da Ermenilerin Müslümanlar’a karşı yaptıkları korkunç soykırımdan sonra alındığını, Enver Paşa’nın kurmaybaşkanı General Bronsart von Schellendorf Paşa, 14 Temmuz 1921 tarihli Deutsche Allgemeine Zeitung’da tafsilâtıyla yazmıştır.

Almanya, Berlin genelkurmay arşivini açıp öğrensin. Ermenilere de Taşnak Partisi’nin gizli arşivini açtırsın ki orada Anadolu’nun Müslüman halkı için verilen soykırım emirlerini bütün dünya bilsin. Bundestag’ın bu anlamsız, Almanya ve Avrupa barışı için çok zararlı önergesini reddedeceğini sanıyoruz. Berlin Büyükelçimiz Mehmet Ali İrtemçelik, devlet bakanı olduğu yıllarda Avrupa Birliği’ne girebilmemiz için birinci derecede çalışmış, çok deneyimli bir diplomattır. Tereddüt içinde bulunan Federal Almanya milletvekillerini aydınlatacak hiçbir gayreti esirgemedi ve esirgemeyecektir. Berlin’de milletvekilleri vardır. Almanlara hiçbir şey kazandırmayacak Ermeni palavralarına dalarak, Türkiye gibi geçmişteki ve günümüzdeki çok yakın bir müttefik devletin can damarlarından birini kesmeye teşebbüs etmeyeceklerdir. Böyle bir önergenin kabulü, ardından Fransa’da mayıs sonu referandumunun olumsuz çıkması, Avrupa Birliği’nin sonunun başlangıcı olur.

Yorumlar kapatıldı.