İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AVRUPA PAZARI ERMENİ İŞADAMLARI İÇİN CEZBEDİCİ

AB Ermenistan’a daha iyi bir ticari rejim tahsisi için çalışıyor

Dün Ermenistan-AB Ticari, Ekonomik, Hukuki İşler alt komitesi 5 oturumu sonrası bir basın toplantısı düzenlendi. Altkomite eşbaşkanları Ticaret ve Ekonomik Gelişim bakan Yard. Dikran Davtyan ve AB Komisyonu Dış İlişkiler sorumlusu Kurt Yul açıklamalrda bulundular.

AB’nin Ermenistan’ın 1 numaralı partnörü olduğu ve bunun gelecekte de böyle kalacağının dikkate alınarak taraflar aralarındaki ticari engellerin ortadan kaldırıulması ve serbest rejim tahsisine ilişkin konuları görüştüler. Davtyan, unun Ermenistan’dan AB doğrultusundaki ihracatı artıracağını belirtirken görüşülen ikinci meselenin Ermenistan’a “serbest pazar” ülkesi sıfatının verilmesi konusu olduğu bunun Ermenistan mallarına damping rejimi uygulanmasını temin edecerği belirtildi.

Kurt Yul, “Yeni Komşular” programının bölge diğer ülkeleri yanısıra Ermnenistan’a da AB’de olan ekonomik olanklardan yaralanma imkanı tanıdığını söyledi. Ermenistan’ın ekonomik reformlar anlamında ilerlemeler kaydettiğini de belirten Yul, Altkomitenin AB-Ermenistan ticari ilişkileri ve Ermenistan’daki yatırım olanaklarını geliştirmeyi amaçladığını da sözlerinde belirtti.

Yul Ermenistan’önemli ekonomük büyüme kaydetmesine rağmen, bunun halk katında henüz hissedilmediği, kendilerinin “Fakirlikle Micadele Stratejik programındaki” gelişmeleri yakınen takip ettiklerini de kaydetti.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.