İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Türkiye´ye ulusal direnç programı hazırlanmalıdır´

İstanbul – Türkiye’nin Ermeni soykırımı dayatmaları karşısında bir “ulusal direnç programı” hazırlaması gerektiği kaydedildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) gerçekleştirilen “Ermeni Soykırımı İddiaları ve Gerçekler” konulu panelin ardından bir sonuç bildirgesi yayınlandı.

Sonuç bildirgesinde, Türkiye’nin 1914-1922 yılları arasında, büyük devletlerin paylaşma ve işgal girişimlerine karşı vatanı için savaştığı kaydedildi.

Türkiye’nin, gerek 1. Dünya Savaşı’nda, gerekse İstiklal Savaşı’nda haklı konumda olduğu belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

“Nasıl Çanakkale Savaşı’nda emperyalistler tarafından cepheye sürülen Avustralya ve Yeni Zelandalı askerlerin savaşlarda öldürülmeleri bir ‘soykırım’ değil ise aynı şekilde savaşın çeşitli dönemlerinde, batı emperyalizmi ve Çarlık Rusya’sı tarafından Türkiye’yi paylaşmak amacıyla ateşe sürülen çeşitli Ermeni çetelerinin imha edilmesi, cephe gerisinde isyan edenlerin bastırılması veya isyana destek sağlayan unsurların tehcire tabi tutulmaları da ‘soykırım’ değildir.”

Sonuç bildirgesinde; “Kurtuluş Savaşı’nın haklılığına dayanan etkili, kararlı ve girişken bir politika izlenmelidir. Türkiye’ye ‘Ermeni soykırımı’ dayatmaları yanında Kuzey Irak, Kıbrıs ve Ege üzerinden yöneltilen tehdide karşı, ulusal kaynakları ve imkanları seferber edecek bir ulusal direnç programı hazırlanmalıdır” ifadesine yer verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.