İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye tek yürek oluyor

ANKARA- Ermeni diasporasının asılsız iddialarına karşı, tek yürek halinde hareket etme kararı alan Türkiye, tarihi belgelerle asıl vahşetin Türklere yapıldığını dünyaya duyurmaya devam edilyor. Bu amaçla el ele veren 78 sivil toplum örgütünün hazırladığı açıklama, başta ABD Başkanı Bush olmak üzere tüm dünya liderlerine gönderilecek.

Aygün: Problemsiz yaşadılar

Ankara Ticaret Odası’nda Türk Dünyası Dayanışma Grubu (TÜRDAY) çatısı altında dün toplanan sivil toplum örgütleri hazırlanan metni, önce Ankara’daki tüm diplomatik misyon temsilcilerine ve daha sonra Başkan Bush başta olmak üzere, tüm dünya liderlerine gönderecek. TÜRDAY’ın hazırladığı açıklamayı okuyan ATO Başkanı Sinan Aygün Ermeni halkının 19’uncu yüzyıla kadar Osmanlı topraklarında problemsiz
yaşadığını söyledi.

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) de, ABD Başkanı George Bush’a bir mektup göndererek, sözde Ermeni soykırımı iddiaları konusunda yürütülen fanatik kampanyalara karşı objektif tavır takınmasını istedi. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla Bush’a gönderilen ve TPB Genel Başkanı Hasan Korkmazcan imzalı mektupta, fanatik Ermeni organizasyonları tarafından yıllardır tarihi gerçeklerden uzak bir şekilde sürdürülen agresif tutumun, tek yanlı ve ırkçı bir biçimde sergilenmesine devam edildiği, bunun da Ermenistan ile gelişme eğilimi gösteren ikili ilişkileri etkilediği belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.