İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Prof. Feigl: `Kamuoyu yanlış rakamlarla yanıltılıyor´

İstanbul – Avusturyalı Prof. Dr. Erich Feigle, “(Osmanlılar 1.5 milyon masum kadın ve çocuğu öldürmüştür) demek, standart bir yalandır” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları Girişimi’nce İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türk Ermeni İlişkilerinde Tarihi Gerçekler” konulu panelde konuşan Prof. Dr. Feigle, kamuoyunun uydurma olaylar ve yanlış rakamlarla yanıltıldığını belirterek, “(Osmanlılar 1.5 milyon masum kadın ve çocuğu öldürmüştür) demek, standart bir yalandır. Bu rakamlar saçma. 1912 yılında Osmanlı İmparatorluğu genelinde 1 milyon 700 bin Ermeni yaşıyordu. Nüfusun yüzde 4.4’ü Ermenilerden oluşuyordu” dedi.

Ermeni Ulusal Delegasyonu Başkanı’nın Ermeniler’e yazdığı mektupta 700 bin Ermeni’nin yerinden edildiğini yazdığını, soykırımdan bahsetmediğini, Fransa Dışişleri Bakanı’na yazdığı bir mektupta da Ermeniler’in savaşın başından beri önde gelen uluslardan birisi olduğunu belirttiğini vurgulayan Prof. Dr. Feigle, şunları söyledi:

“Bu elimizdeki en önemli belge. Kendi aleyhlerinde olan belgeleri muhteşem bir şekilde ortadan kaldırıyorlar. Savaşı hem fiziksel hem de psikolojik olarak sürdürüyorlar. Türkiye’ye karşı yürüttükleri savaş bir örtü. Bu örtünün ardında Azerbaycan’ın topraklarının 5’te 1’ini işgal ettiler. 20 bin sivili katlettiler.

Öyle görünüyor ki Türkiye bu psikolojik savaşa karşı çaresiz kalıyor. Sizden rica ediyorum. Kendinize güvenin. ‘Soykırım’ konusunda tartışma başlatmayın. Eğer böyle bir tartışma başlatırsanız, Ermeniler önce tazminat isteyecek, ardından da toprak talebinde bulunacak. Yapılan propaganda Türkiye’yi bölme amaçlıdır. 80 milyon nüfusu olan büyük bir ülkenin bu propagandayı tersine çevirememesi saçma.”

CHP İstanbul Milletvekili emekli büyükelçi Şükrü Elekdağ da Türkiye’nin siyasi bir tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Politik grupların BM’nin “Soykırımı Önleme ve Cezalandırma Sözleşmesi”ne girmediğini, Türkiye’nin işin hukuki yönünü çok iyi anlatması gerektiğini kaydetti.

Elekdağ, Ermenilerin bugüne kadar yürüttükleri politikanın ikinci ayağında olduklarını, sözde soykırım iddialarını dünya parlamentolarına kabul ettirmeyi hedefleyen bu aşamada şu ana kadar önemli mesafe kat ettiklerini söyledi. Üçüncü aşamada ise Türkiye’den tazminat ve toprak talebi geleceğini anlatan Elekdağ, bu oyunu bozmak için iktidar ve muhalefet tarafından ortaya konulan yeni yaklaşımın çok yerinde olduğunu bildirdi.

Türk Tarih Kurumu Ermeni Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir de Ermeni meselesini “Türkiye’ye yönelik büyük bir suikast planı” olarak nitelendirerek, bu konuda sanal bir bellek oluşturulduğunu söyledi.

Gerçek belgelerin Genelkurmay Başkanlığı tarafından 2 cilt olarak yayınlandığını belirten Prof. Dr. Özdemir, o dönem göç ettirilen 400 bin Ermeniye karşın, silahlı Ermeni çetelerince öldürülen Türk sayısının 120 bin olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.