İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni tarihçiler, soykýrým iddialarýna iliþkin Türkiye ile belge alýþveriþini öngören 2. toplantýya katýlmayacak

Viyana Üniversitesi öðretim üyelerinin iki ülke tarihçileri arasýnda arabulucuk yapmak amacýyla oluþturduðu Viyana Ermeni-Türk Platformu(VAT) konuya iliþkin açýklama yaptý.

Anadolu Ajansý – VAT’ýn açýklamasýnda Ermenistan’ýn mayýs ayýnda Viyana’da yapýlmasý planlanan toplantýya katýlmayacaðýný bildirdiði belirtildi.
Dünyanýn çeþitli ülkelerinde faaliyet gösteren Ermeni diasporasýnýn 2005 yýlýndaki en önemli hedefinin ”1915 olaylarýný soykýrým olarak kabul ettirmek olduðuna” iþaret eden VAT üyesi tarihçiler, ”Türk tarafýnýnsa diyaloga hazýr olduðunu kanýtladýðýný ve bulunabilecek bir çözüm için aktif olarak harekete geçtiðini” vurguladýlar.
Açýklamada þunlar kaydedildi:
”Temmuz 2004’te Viyana’da diyaloga baþlangýç arz eden 100’er belge deðiþ-tokuþ edilmiþti. Türk tarafý 100 belgesini elden getirmiþken, Ermeni tarafý 100 belgeyi Dr. Artem Ohandjanian aracýlýðýyla VAT’a iletmiþti. Bunu baþaran VAT, bu ilk giriþimin ikinci aþamasýnýn, Ermeni tarafýnýn katýlmayý ret etmesi nedeniyle gerçekleþmeyecek olmasýný büyük bir üzüntüyle karþýlamýþtýr.’

Yorumlar kapatıldı.