İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mektup Tiflis’ten Erivan’a gitti

Uğur ERGAN / ANKARA

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’a yazdığı ve iki ülke ilişkilerinde normalleştirme sürecinin başlatılması için ortak komisyon kurulmasını önerdiği mektup, geçen perşembe (14 Nisan) günü Erivan’a gönderildi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün, geçen çarşamba TBMM’de yapılan oturumda Erdoğan’ın Koçaryan’a bir mektup göndereceğini açıklamasından bir gün sonra mektup yollandı.

Türkiye, Ermenistan ile yazışmalarını bir süreden beri Moskova Büyükelçiliği yerine Tiflis Büyükelçiliği üzerinden yapıyor. Erdoğan’ın mektubu da 14 Nisan günü Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği’ne gönderildi. Tiflis Büyükelçiliği, mektubu Devlet Başkanı Koçaryan’a gönderilmesi için Gürcistan’daki Ermenistan Büyükelçiliği’ne iletti. Tiflis Büyükelçisi Ertan Tezgör de, aynı gün içinde Ankara’ya geçtiği kriptoda Erdoğan’ın mektubunun Tiflis’teki Ermenistan Büyükelçiliği’ne iletildiğini bildirdi. Dışişleri de önceki gün yazılı bir açıklama yaparak, Erdoğan’ın Koçaryan’a mektup gönderdiğini resmen dünya kamuoyuna duyurdu.

Eski arkadaştan Katalonya daveti

İSPANYA’nın özerk Katalonya Yönetimi Başkanı Pasqual Maragall, eski arkadaşı Başbakan Erdoğan’ı sonbaharda ülkesine davet etti. Erdoğan,belediye başkanı olduğu dönemden tanıdığı eski Barselona Belediye Başkanı Maragall’ın önceki günkü görüşmelerinde yaptığı daveti, ‘Memnuniyetle’ kabul etti. Erdoğan ve Maragall, İstanbul ve Barselona’yı ‘kardeş kent’ ilan etmişti.

Yorumlar kapatıldı.