İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Siyasi boyutta bakarsak Ermeniler pişman olur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Ermenileri, ‘Konuyu siyasi boyutta ele alırsak pişman olurlar’ diyerek uyardı. Öymen, ‘Ermeniler, başkaları tarafından istismar edildiklerinin farkına varmadıkça Türkiye ile Ermenistan arasında uzlaşma zor olacak. Öncülüğü Türkiye’deki Ermeniler yapmalı’ dedi.

SAYGI GÖSTERİN

Öymen yaptığı yazılı açıklamada, arşivlerini açmayan, bilim adamlarına araştırma izni vermeyen, bilimden kaçan hükümetin söylediklerini ciddiye almanın mümkün olmadığını vurguladı. Öymen, ‘Önce tarihe saygı göstereceksiniz. Tarihi böyle çarpıtarak, tarihi gerçekleri görmezlikten gelerek tarihi belgelerin okunmasına, değerlendirilmesine fırsat vermeyerek Türkiye aleyhinde kampanya başlatacaksınız, ondan sonra da Türkiye’nin açılımlarını elinizin tersiyle iteceksiniz.

ŞIMARTILDILAR

Ermeni hükümeti, maalesef Batı dünyası tarafından fazlasıyla şımartılmıştır. O nedenle, tarihe karşı çıkma cesaretinde bulunuyor, konunun siyasi boyutta değerlendirilmesini istiyorlar. ’

Ermeni bildirisine HYP de imza attı

İNGİLİZ Lordlar ve Avam Kamarası üyelerine gönderilecek olan TBMM bildirisi, pazartesi gününe kadar milletvekillerinin imzasına açık tutulacak. Bildiriye Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk de imza attı. TBMM adına hazırlanan bildiride, Osmanlı’nın, Ermeni soykırımı yaptığı iddia edilen ‘Mavi Kitap’ın asılsız bir kaynak olduğunun açıklanması isteniyor. HYP Genel Başkanı Öztürk, Hürriyet’e ‘Biz de parti olarak böyle bir metnin altına imza koymak istedik. Meclis Başkanı Bülent Arınç da yurtdışında olduğundan o gün imza koyamamış. Bu nedenle metin, pazartesi gününe kadar imzaya açık tutulacak’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.