İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MİNSK GRUBU VATANDAŞLARIN KARŞILIKLI TAVİZ İÇİN HAZIRLANMASINI SALIK VERDİ

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Hizmetlerinden edinilen bilgiye göre; dün Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının gürüşümüyle Londra ABD elçiliğinde düzenlenen buluşmaya katılarak, eşbaşkanlarla tek tek görüştüler. Prag gündemine ilişkin konuların tartışıldığı buluşmada, Mayıs ayındaki olası Koçaryan-Aliyev zirvesi için de ön hazırlık yapılmakta.

Daha önce resmi Erevan’ın belirttiği gibi Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri bakanları doğrudan görüşmemekteler. Minsk Grubunun bir sonraki toplantısı Nisan sonunda Frankfurtta yapılacak olup, Mayıs ortasında öngörülen Koçaryan-Aliyev zirvesinin hazırlığı yapılacak.

Dün AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları dışişleri bakanlarıyla buluşmaları öncesinde yayımladıkları mesajda Karabağ güvenlik kuşağındaki ateşkes rejiminin sıklıkla ihlaline yönelik endişelerini ifade ettiler. Çağrıda taraflara karşılıklı tavizlere ilişkin kendi toplumlarını hazırlamaları da salık verilmekte.

Eşbaşkanların bu çağrısı öncesinde resmi Erivan, Devlet Başkanı Koçaryan, Savunma bakanı Serj Sarksyan ve dışişleri bakanı Vartan Oskanyan dahil olmak üzere, konunun çözümünün tavizlerle olacağı ve bunun her iki taraf için de acı olacağına ilişkin açıklamalarda bulunmuşlardı.

Tatul Hakobyan (kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.