İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DUBNA ATOM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ YENİ MÜDÜRÜ: ALEKSEY SİSAKYAN

Prof. Aleksey Norayri Sisakyan Dubna’da faaliyet gösteren, Ermenistan’ın da üyesi oladuğu Birleşik Atom Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) yeni müdürü olarak seçildi.

Prof. Sisakyan; temel parçacıklar fiziği, teorik ve matematiksel fizik alanının tanınmış uzmanlarından olup, Rusya Fed. Doğal Bilimler Akademisi asli üyesi, Ermenistan Bilimler Akademisi yurtdışı üyesi ve 300’den fazla bilimsel çalışma ve 5 şiir kitabının da sahibi.

Rus basını verilerine göre; Sisakyan BAAE’nın 50 yıllık tarihi içindeki 5. müdürü. Sisakyan 1944 yılında Moskova’da içinde bilim adamlarının olduğu bir ailede dünyaya geldi. Babası dünyaca tanınmış akademisyen Norayr Sisakyan’dır (1907-1966). N. Sisakyan evrensel biyolojinin kurucusu olup Erivan ve Aştarak’taki birer sokak ve Ay üstündeki bir çukur onun adını taşımaktadır.

Aleksey Sisakyan; 1968 yılında Moskova Devlet Üniv. Fizik Fakültesini bitirdikten sonra BAAE Teorik Fizik Laboratuvarında satajyer-araştırmacı olarak çalışmaya başlamış, daha sonra Laboratuvar müdürü ve Enstitü Müdür yardımcılığı görevlerine gelmişti. BAAE’nim Ermenistan bilim merkezleriyle ilişkilerinde önemli rolü olmuştur.

A. Sisakyan birçok ödül sahibi ve bilimsel kuruluşların da üyesidir.

B.K.

Yorumlar kapatıldı.