İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa’nın mezarı ziyarete açıldı

Papa İkinci Jean Paul’ün mezarı, geçen Cuma günkü cenaze töreninin ardından ilk kez ziyarete açıldı.

NTV

13 Nisan 2005— Yeni Papa’yı belirlemeye hazırlanan kardinaller ve halktan yüzlerce kişi mezarı ziyaret ederken, Papa İkinci Jean Paul’ün hemen aziz ilan edilmesi fikri giderek taraftar topluyor.

Papa İkinci Jean Paul’ün mezarı büyük kalabalıklar toplayan cenaze töreninden sonra ziyarete açıldı. Üzerinde Papa’nın adı ve Papalık yaptığı tarihlerin yazılı olduğu beyaz mermerle kaplı mezarı önce kardinaller ziyaret etti.

Yeni Papa’yı belirlemeye hazırlanan kardinaller, ikişer ikişer mezarın başına gelerek Papa için dua etti. Halk da Papa’nın mezarına akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturan yüzlerce kişi Papa’nın mezarında buluştu.

PAPA’NIN ‘AZİZLİK’ TARTIŞMASI

Bu arada Papa İkinci Jean Paul’ün hemen aziz ilan edilmesi fikri giderek kabul görüyor. Aziz ilan edilmek için gereken beş yıllık sürenin beklenmemesini isteyenler, azizliğin bir başka gereği olan mucizelerin de görüldüğünü savunuyor.

Papa’nın Meksika ziyareti sırasında öptüğü 4 yaşındaki kan kanseri hastası bir kız çocuğu ve kutsadığı ABD’li bir kanser hastasının iyileştiği belirtildi.

Uzmanlarsa Papa’nın hemen aziz ilan edilmesinin halefinin işini daha da zorlaştıracağı görüşünde.

CENAZEYE 3 MİLYON KİŞİ KATILDI

Papa İkinci Jean Paul’ün anısına bir de pul yayınlandı. Papalık tahtını boş gösteren pula özellikle kolleksiyonerler büyük ilgi gösterdi.

Vatikan, Papa’nın cenazesine katılanların sayısını da açıkladı. Buna göre, Papa’nın ölümünden sonraki üç hafta içinde 3 milyon kişi Roma’ya geldi. Tören sırasında 8 bin gönüllü görev yaparken, ziyaretçiler için bin ek tren seferi yapıldı.

Yorumlar kapatıldı.