İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilere ‘arşivleri açın’ çağrısı

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, soykırım iddialarını yalanlarken, Ermenileri arşivleri açmaya çağırdı. Halaçoğlu, “Boston’daki Taşnak arşivini açarlarsa gerçek ortaya çıkar” dedi.

NTV

12 Nisan 2005— 1915’te hayatını kaybeden Ermeni sayısının abartıldığını söyleyen Halaçoğlu, “Hiç Ermeni ölmedi demiyorum ama öldürülen ya da hastalıktan ölen Ermeni sayısı en fazla 100 bin” dedi.

Ölen Ermeni sayısının 1.5 milyon olduğu yolunda iddialar bulunduğunu hatırlatan Türk Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu, “1.5 milyon öldürmüşseniz bunu bir yere koymak zorundasınız. 1.5 milyon Ankara’nın yarısı. Öldürülen ya da hastalıktan ölen Ermeni sayısı en fazla 100 bin. Hastalıktan ölenler dahil diyorum. 800 bin Müslüman ölmüş, 400 bin asker ölmüş. 100 bin çok değil orada” diye konuştu.

Batılı ülkelerin tutumunun çözümü zorlaştırdığını da dile getiren Yusuf Halaçoğlu, çözüm için Ermenilerin de arşivlerini açması gerektiğini söyledi. Halaçoğlu, “Boston’daki Taşnak arşivini merak ediyorum. Bunun dünyaya açılması lazım o zaman gerçek ortaya çıkar. Dünyaya açılsın ve görsün herkes” dedi.

Yorumlar kapatıldı.