İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CEZA YARGILAMASINDA YENİ UZLAŞI ORGANI

Adalet Bakanı Davit Harutyunyan yargı sisteminde yeni bakış açısına sahip olacağımızı söyledi

7-8 Nisan tarihlerinde Helsinki’de yapılan Avrupa Konseyi üyesi Adalet Bakanları 26. konferansına katılan Ermenistan Adalet Bakanı dün basın açıklamalarda bulundu.

Konferansta kredi kurumları borçlarına ilişikin hukuki sorunlar, adaletin ihdası, terorizmle mücadele, Avrupa Cezaevleri yasalarının gözden geçirilmesi konularının değerlendirildiğini ifade eden Harutyunyan bunlar arasında Adaletin yeniden inşası tasarısına ilişkin önerinin önemli olduğunu, burada madurun tazmin edilemiyen kaybının bazı durumlarda devletçe ödenmesinin gerektiğini söyledi.

İlgili taslağın ikinci noktasının suçluların ceza ıslah evlerinde ne kadar ıslah olduğun ilişkin olduğunu, Avrupa Konseyinin 30 yıllık pratiği sonrasında,alternatif cezalara (kamuya faydalı çalışma)yöneldiğini, ancak bu konunun Ermenistan yasalarında olmakla beraber, konunun özel düzenleme gerektirdiğini ve bunun birkaç ay içinde çözümleneceğini ifade etti.

Harutyunyan konferansta işlenen bir konunun da “Mediation” denilen suçlu ve madur arasında (tarafların iradesiyle) bir uzlaşı tesisine yönelik kurumun varlığı olduğunu söyledi. Burada insanların ıslah evlerine düşerek yeni sorunlarla karşılaşmamaları, bazı vergi mükekleflerinin kendi vergi ödemelerinin suçluların ıslahevlerinde tutulması için harcanmaması yönündeki iradesinin etkili olduğunu kaydett.

Adalet bakanı 2006 yılı Sonbaharında gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi Adalet bakanaları 27. konferansının Erivan’da yapılacağını da belirtti.

Ağavni Harutyunyan

Yorumlar kapatıldı.