İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Meclis´te özel oturum

Ermeni soykırımı iddiaları için çarşamba Meclis’te genel görüşme yapılacak. Gül “Önemli açıklamalarım olacak” dedi.

Meclis’te ‘Ermeni sorunu’ oturumu

Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili 13 Nisan’da Meclis’te genel görüşme yapılacağını açıklayan Dışişleri Bakanı Gül, özeleştiride bulundu: Bu konuda biraz geri kaldık.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Cezayir yolunda Türkiye’nin gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 13 Nisan’da TBMM’de sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili genel görüşme yapılacağını söyleyen Gül, “İstesek de istemesek de, beğensek de beğenmesek de bu konuda biraz geri kaldık” dedi. Gül şöyle devam etti: “Türkiye, daha aktif olup Ermeni meselesinin üzerine cesaretle gidip, dünyayı daha çok aydınlatabilirdi. Ermeni meselesi, adeta batı kamuoylarının vicdanında propagandanın verdiği neticeyle yer tutar hale gelmiş. Bu realiteyi mutlaka görmek gerekir.” Gül, Cezayir’deki İslami Kurtuluş Cephesi’nin (FİS) bir dönem demokratik seçimlerle başarı kazanmasının ardından, askeri müdahaleyle yasaklanmasıyla ilgili olarak Türkiye-Cezayir kıyaslaması yaptı:

TÜRKİYE İLE KIYASLADI

“Türkiye’de demokrasi daha derinleşmiştir. Türkiye’de halk, siyasi liderlik, sivil toplum örgütleri çok daha rasyoneldir ve provokasyonlara gelmemiştir.” Gül, Türkiye’nin bir çok ülkeyi olduğu gibi Cezayir’i de bir çok anlamda etkileyebileceğini sözlerine ekledi.

Evren MESCİ/CEZAYİR

Yorumlar kapatıldı.