İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Noel Baba heykeli yerine taşınıyor

Antalya’nın Demre İlçesi’ndeki Noel Baba heykelinin değiştirilmesiyle ilgili tartışmalara Dışışleri Bakanlığı müdahale etti.

Antalya

NTV

8 Nisan 2005— Bakanlık’tan, Antalya Valiliği’ne gönderilen yazıda iyi ilişkilerin devamı açısından Rusya’dan gönderilen heykelin eski yerine konulmasını istendi.

Demre Belediyesi, Rusya’dan gönderilen bronz Aziz Nikolaus heykelini kaldırırarak yerine Noel Baba’yı tasvir eden başka bir heykel koymuştu. Bu duruma tepki gösteren bir grup Rus aydın da Cumhurbaşkanı Sezer’in duruma müdahale etmesini istemişti.

Tepkiler üzerine Dışişleri Bakanlığı da Antalya Valiliği’ne bir yazı göndererek, Türk-Rus ilişkilerinin çok iyi bir dönemden geçtiğini “iyi ilişkilerin devamı bakımından” kaldırılan Aziz Nikolaus heykelinin yerine konulmasının uygun olacağını belirtti.

Demre Belediye Başkanvekili Osman Oğuz ise Aziz Nikolaus heykelini, izin alınmadan Noel Baba meydanına yerleştirildiği için kaldırdıklarını söyledi.

Oğuz, “Zaten bu heykel, başka şeyler çağrıştırıyordu. Biz bu heykelin yerine, dünyanın her yerinde tanınan klasik Noel Baba heykeli koyduk.” dedi.

Yorumlar kapatıldı.