İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Trabzon´da linç girişimi

DHA – TRABZON – Bildiri dağıtan dört kişi, kendilerine engel olan polisle tartışınca çevredekilerin saldırısına uğradı. Yaklaşık 2 bin kişi grubu linç etmek istedi.

Sol görüşlü ‘Ekmek ve Adalet’ dergisinin Trabzon temsilcisi Zeynep Erduğrul ile arkadaşları Nurgül Acar, Emre Batur ve İhsan Özdil dün öğle saatlerinde Kunduracılar Caddesi’nde Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) adına hazırlanan ‘Tecritte ölüm var’ başlıklı bildiriyi dağıtmaya başladı. Olay yerindeki bir trafik polisi, izinsiz olduğu gerekçesiyle bildiri dağıtımına engel olmak istedi. Ancak bildiri dağıtanlar polisle tartışınca, çevredekiler müdahale etti. Dört kişiyi dövmeye başlayan kalabalık gittikçe büyüdü. Saldıranların sayısı bir anda artınca bildiri dağıtan grup kaçmaya başladı.

Polis müdürü de ikna edemedi

Ancak kalabalık, dört kişiyi 600 metre uzaklıktaki Uzunsokak Caddesi üzerindeki Eba Çarşısı önünde yakaladı. Polisler Zeynep Erduğrul ve arkadaşlarını işhanına sokarak korumaya aldı. Bu sırada bazı polisler de yaralandı. Sayıları 2 bini bulan kalabalık, ‘Burası Trabzon, burdan çıkış yok’, ‘Burası Mersin değil’, ‘Bayrağı yakanı biz de yakarız’ sloganları atarken, dört kişinin kendilerine verilmesini istedi. Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, kalabalığı sakinleştirmeye çalışırken, Çevik Kuvvet ekipleri, Zeynep Erduğrul, Nurgül Acar, Emre Batur ve İhsan Özdil’i zırhlı araçla kaçırdı. İzinsiz bildiri dağıttıkları iddiasıyla dört kişi sorguya alındı.

‘Bayrak yakılması söz konusu değil’

Bildiri dağıtan grubun önce beş kişi olduğu, Çetin Güven’in olayların çıktığı ilk anda kaçtığı ortaya çıktı. Polis akşam saatlerinde Çetin Güven’i yakaladı. Emniyet Müdürü Akyürek yaptığı açıklamada, “Bayrak yakılması söz konusu değildir, olay yanlış anlaşılmasın” dedi.

Yorumlar kapatıldı.