İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kaymakama soruşturma

İçişleri, Orhan Pamuk’un tüm kitaplarının toplatılarak imha edilmesini isteyen Sütçüler Kaymakamı Altınpınar hakkında soruşturma başlattı

RADİKAL – ANKARA – Orhan Pamuk’un kitapları için ‘toplatma ve imha talimatı’ veren Isparta’nın Sütçüler İlçesi Kaymakamı Mustafa Altınpınar hakkında soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, Sütçüler’e mülkiye başmüfettişi gönderdi.

Sütçüler Kaymakamı Altınpınar, yazar Orhan Pamuk’un Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamalara kızdığı için ilçedeki tüm resmi kurum ve kuruluşlara, Pamuk’a ait kitapların kütüphanelerden ayıklanarak imha edilmesi talimatını vermişti. İçişleri Bakanlığı, Kaymakam Altınpınar’ın kamuoyunda büyük tepki gören bu talimatı üzerine Isparta Valiliği’nden konuyu incelemesini istemişti.

Alınan bilgiye göre, Isparta Valiliği, Kaymakam Altınpınar hakkındaki ön incelemesini dün tamamladı. Isparta Valiliği, İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği inceleme raporunda, Altınpınar’ın yetkisini aştığı ve yasaya aykırı talimat verdiği kanaatine varıldığını bildirdi. Valilik, soruşturma açılmasını önerdi.

Müfettiş raporu bekleniyor

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı da Kaymakam Mustafa Altınpınar hakkında soruşturma başlattı. Bakanlık, konuyu soruşturmak üzere Sütçüler’e bir mülkiye başmüfettişi gönderdi. Kitap imha emri veren Altınpınar hakkında yapılacak işlemi müfettişin hazırlayacağı soruşturma raporu belirleyecek.

Yorumlar kapatıldı.