İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KATOĞİKOS PAPA’NIN CENAZESİNDE HAZIR BULUNACAK

Ana Taht Az. Eçmiadzin Basın Divanı’ndan alınan bilgiye göre Tüm Dünya Ermenileri Bağpatriği Karekin II, Papa Jean Poul II’nin cenaze töreninde hazır bulunacak. Cenazeye Ermenistan Hükümetini temsilen bir de heyet katılacak.

Medamax Ajansı verdiği haberde; Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ın 28 Ocak 2005’te Papa Jean Poul II’nin Vatikan’da kabul ettiği son yabancı devlet başkanı olduğunu da hatırlattı.

Bu son görüşmesinde Papa 2001 yılı Eylülünde Ermenistan’a –Hristiyanlığın devlet dini olarak kabulünün 1700, yılı vesilesiyle- yaptığı hac ziyaretine ilişkin sıucak anılarını hatırlatmıştı.

Hatırlanacağı gibi Papa Jean Poul II, Ermeni Katolik Kilisesi Patriği Nerses Bedros’un Az. Petrus’a Az. Grigor Aydınlatıcı’nın heykelinin açılışına katılma ricası üzerine 14 Ocak’ta bu etkinliğe katılmış ve Fransalı Ermeni heykeltraş Haçik Kazancyan’ın 5,7metre ve 2,6 ton ağırlığındaki heykeli kutsamıştı.

Papa 2000 yılında Az. Grigor Aydınlatıcı’ya ait kutsal emaneti Başpatik Karekin II’ye teslim etmişti. Kutsal emanet Erivan Az. Grigor Lusavoriç Kilisesi’nde muhafaza edilmekte.

Yorumlar kapatıldı.