İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN VE İTALYA ARASINDA KÖPRÜ

Geçen yıl Ekim ayında Ermenistan Dışişleri bakanının ve bu yıl Ocak ayında Ermenistan devlet başkanının İtalya ziyaretleri sonrasında, 2005 yılı sonbaharında Ermenistan’da Ermeni-İtalyan Dostluk Günlerinin düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu önemli etkinlik Ermenistan ve İtalya Dışişleri bakanlıkları, elçiliklerin ortak gayretleri, Erivan, İtalya Venetto eyaleti ve Venedik kenti, ve Mğitaryan Birliği katılımıyla gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında İtalya St. Lazar adasında faaliyet gösteren Mğitaryan rahiplerinin eserlerinden oluşan bir sergi, Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisinde “Venedik Okumaları” kapsamında Ermeni-İtalyan ilişkilerine dair konferanslar, İtalyan Filmleri gösterimi yapılacak.

Etkinlikler boyunca İtalya’nın Venetto eyaleti, Erivan ve Venedik kentleri arasındaki işbirliği konusu da gündemde yer alırken, Ermeni-İtalyan dostluk günleri kapsamında Oda Orkestrası binasında ünlü Ermeni ve İtalyan kompozitörlerin eserlerinin seslendirildiği bir konser de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Konser açılışını Mğitaryan Topluluğu vartabedi Harutyun Bzdikyan yaparken, Ermenistan’daki İtalya elçisi Margo Clementen, Ermenistan Dışişleri Bakanalığı sözcüsü Hamlet Kasbaryan, maestro Ohan Duryan, opera sanatçısı ve eğitmen Prof. Gohar Kalaycyan, müzisyenler ve düşünürler de hazır bulundular.

M.B.

Yorumlar kapatıldı.