İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

1600. Yıl Çalışmaları Sürüyor

ISTANBUL (Lraper Kilise Bülteni, 6 Nisan 2005) –

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 5 Nisan Salı saat 17:00’de, Rahip Sahag Maşalıyan (Ermeni Ortodoks), Rahip Hagopos Çopuryan (Ermeni Katolik) ve Hovhannes Torkomoğlu (Ermeni Protestan) eşbaşkan- lığındaki Ermeni Harflerinin Bulunuşunun 1600. Yılı Etkinliklerini Tertip Heyeti üyelerini Kumkapı’daki makamında kabul etti.

Haziran ve Ekim ayında gerçekleşmesi planlanan etkinlikler hakkında Patrik Hazretlerine bilgi veren Heyet, toplantılara düzenli olarak her hafta devam edildiğini ve çalışmaların hızla sürdürüldüğünü kaydettiler.

İlk etkinlikler 16 Haziran 2005 Perşembe günü Aziz Sahag ve Aziz Mesrob Yortusu’nda gerçekleşecek.
Ermenice ve Ermeni Kültürü öğretmenleri bayramı olarak da bilinen yortu vesilesiyle Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’ndeki dini ayine müteakiben Patrikhane’de öğretmenlere özel bir resepsiyon veri- lecek.

1600. Yıl etkinliklerinin tümü kutlamaların sonunda bir kitapta derlenerek tarihe mal edilecek.

Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Ateşyan, geçirdiği trafik kazasından sonra nekahat döneminde bulunduğundan, Tertip Heyeti’nin eşbaşkanlık görevini Ermeni Patrikliğini temsilen Rahip Sahag Maşalıyan yürütüyor. Tertip Heyetinin oturumlarını Dr. Mardiros Yeniyorgan yönetirken, sekreter- lik görevini de Armaveni Miroğlu yürütüyor.

Yorumlar kapatıldı.