İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CD’li misyonerlik suçlaması tezgah

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, marjinal bir partinin cami kapılarında CD’ler dağıtarak, dinlerarası hoşgörüden yana olan kesimleri misyonerlikle suçlamasına tepki gösterdi.

Yazıcıoğlu, “Bu siyaset değil; iftira, tezgah, şaibe oluşturmadır. Birtakım örtülü güçlerle irtibat kurarak siyaset yapma anlayışı çok çirkin. İnsani de değil.” dedi. Zaman’a yaptığı açıklamada, tezgahlarla vatandaşların birbirine düşürülmeye çalışıldığına dikkat çeken Yazıcıoğlu, milli birlik ve beraberliği bozmanın kimseye fayda sağlamayacağını vurguladı.

BBP lideri, yarım yamalak yorumlarla Türkiye’ye hizmet derdindeki insanları itham etmenin büyük bir vebal olduğunun altını çizerek, Türkiye’nin dışarıdan kuşatılmaya çalışıldığını kaydetti. Yazıcıoğlu şöyle konuştu: “Bu kuşatmayı ancak milli birlik ve beraberliğimizle yarabiliriz. Türkiye’de manevi boşluğu dolduracak, gençlerimize milli ve manevi değerleri aşılayacak, Türk-İslam değerlerini dışarıya ihraç edecek fikirlere şiddetle ihtiyacımız var. Gelişmeler karşısında kendi Müslümanlığımızı, değerlerimizi kendi medeniyet anlayışımız çerçevesinde yaymak durumundayız. Şimdi bunları yapma gayretinde olan insanları yanlış düşüncelerle, cümleleri yarım yamalak seçerek, bazı davranışları olduğunun ötesinde yorumlamak, itham altında tutmak büyük haksızlıktır, büyük adaletsizliktir.”

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “derin devlet” konusundaki açıklamalarını da eleştirdi. Derin devlet denilince akla “demokrasi ve hukuk dışında, meşru iktidarlara karşı örgütlenmiş” bir yapılanmanın geldiğini belirten Yazıcıoğlu, şu görüşü dile getirdi: “Devlet, meşru olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Yasalarla yetkileri belirlenmiş, yetkileri sınırlandırılmış, yapabilecekleri ve yapamayacakları açık olan devlettir. Onun dışında ikinci bir devleti ben tanımıyorum. Ben, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik, hukuk düzleminde açık bir devlet olmasını istiyorum. Onun ötesinde kim benden daha vatansever olduğunu iddia edebilir? Kimileri maaşını alarak vatan savunması içerisindeyken, ben gerektiğinde hücrelerde vatan savunmasını yaptığıma inanıyorum. Kendini aşmış, menfaatlerinin üstünde ülke ve millet çıkarlarını gözeten bir idealist insanın üstünde, ben derin devlet falan devlet tanımam.”

Bu arada BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, dün partisinin Kocaeli il teşkilatının kongresine katıldı. Burada iktidar ve anamuhalefeti eleştiren Yazıcıoğlu, “Türkiye’de milletin çıkarları doğrultusunda siyaset yapılmıyor. İktidar ve anamuhalefet partisi, kendi çıkarları doğrultusunda siyaset yapıyor. Halkı tamamen unutmuş durumdalar.” diye konuştu. Esnaf ve çiftçilerin artık vergilerini ödeyemez hale geldiğini savunan Muhsin Yazıcıoğlu, Meclis’teki partileri, bu kesimlerin sorunlarıyla ilgilenmeye çağırdı.

04.04.2005

Baran Taş

Yorumlar kapatıldı.