İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`ERMENİSTAN SEVGİ BARIŞ VE GÜZELLİK ÜLKESİ OLSUN´

Halep Ermeni toplumunun girişimiyle Kuzey Suriye’li 12 Arap aşiret lidernin Ermenistan ziyareti, Pazar günü sona erecek. Liderler yaptikları birçok ziayetler yanısıra, haftasonu da Eçmiadzin ve Aragadzotn eyaletlerini ziyaret edecekler.

Aşiret liderlerini Ermenistan’a getirme düşüncesi 3 yıl önce Der el-Zor’da Büyük Kıyımın kurbanlarının anıldığı törende oluşmuş, bu etkilikte, Arap aşiret liedrlerine, Ermeni arta kalanlarını Türk yatağanından kurtardıkları için anı plaketleri verilmişti.

Dün Ani-Plaza hotel’de düzenlenen basın toplantısında Şeyh Abdül Vahab İsa Suleyman, Ermenistan’da çok sıcak karşılandıklarını söyledi ve “Biz tarihi ilişkilerimizden ötürü Ermeni halkının hislerini ve karakterinin iyi yönlerini bilmekteyiz. Babalarımız ve dedelerimiz birlikte yaşamışlar ve birbirlerini iyi tanımaktalar. Ermenistan; sevgi, barış ve güzellik ülkesi olsun” diyerek sözlerini sürdürdü.

Şeyh hasan Obeyd El Halil; Arap ve Ermeni halklarına sevgi dileğinde bulundu ve “Bu an benim için tarihi, zira her Ermeninin kalbinde derin bir yeri olan kaderle ilgili bir konuda konuşmalıyım. Ermeni Soykırımına ilişkin çocukluğumdan itibaren babalarımdan çok duydum ve derinen etkilendim. Araplar bütün bunları bilmekteler, zira birçok Ermeni göçmeni kendi ocaklarında kabul etmiş onlara yardım etmişlerdir. Daha fazlasını söylemek istemiyorum, tüm uluslararası kuruluşlara, Ermeni Soykırımı konusunda, kendi tavırlarını tekrar gözden geçirmeleri yolunda çağrı yapıyorum. Ermeni Soykırımı meselesinde Ermeni halkı hakkı olan adalete ve taleplerine kavuşmalı” dedi.

Ruzan Poğosyan

Yorumlar kapatıldı.