İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ-GÜRCÜ İLİŞKİLERİ KIZAK ÜZERİNDE

Ermenistan Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan dün yapılan açıklamaya göre; Devlet başkanı Robert Koçaryan, Gürcistan devlet başkanı Mihail Saakaşvili’nin davetlisi olarak 2 günlük özel bir ziyaretle Gürcistan’a gitmekte.

Basın bürosu konuya ilişkin başka ayrıntı vermezken, Tiflis’teki Ermenistan elçisi Georgi Hosroev, devlet başkanları Koçaryan ve Saakaşvili’nin, iki tarafı ilgilendiren meseleleri geniş bir çerçevede değerlendireceklerini söyledi.

Elçi ilgili buluşmaları iyi bir gelenek oluşturduğunu ifade etti ve başkanların Gudaur dağcılık ve Kayak dinlenme merkezinde buluşacaklarını belirtti.

Gürcistan Ulusal Güvenlik Konseyi sekreteri Gela Bejuaşvili “Mediamax” a dün yaptığı açıklmada, liderlerim ikili ilişkilere ilişkin birçok konu yanısıra Ahalkelek’teki varolan durumu da değerlendireceklerini kaydetti.

Dün Koçaryan’la buluşması sonrasında gazetecilere açıklamalrada bulunan Gürcistan parlamento Bşk. Nino Burcanadze, Rus askeri üslerinin ülke dışına çıkarılmasına ilişkin olarak, Koçaryan’ın, bu meselenin Gürcistan’ın iç işleri olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Bilindiği gübü Ahalkelek rus askeri üssünde çalışan 1000 civarında Ermeni bulunmakta 31 Martta 2000 civarı Ermeni gösterici, üslerin kapatılmaması yanısıra, Azınlık haklarının kabul edilmesi yönünde de Tiflis yönetimine talep sunmakta.

Ziyaretin zamanlaması, Ahalkelekte bulunan Ermenileri Moskova’nın şantaj aracı haline gelmemesi ve kıymetli iki ülke ilişkilerinin tekrar gözden geçirilmesi –burada Ermeni kiliselerinin Gürcü dina adamlarınca işgaline ilişkin sorunları da hatırlatmakta fayda var- anlamında doğru yapıldığını belitmekte fayda var.

Tatul Hakobyan (kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.