İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tarkan´ın şarkısı Ermenistan´ı karıştırdı

Rus pop yıldızı Filip Kirkorov’un başı, Tarkan’ın şarkısını söylediği için Ermenistan’la derde girdi. Orta yaşlı Rus kadınların sevgilisi Kirkorov, Ermenistan konserini iptal etmek zorunda kaldı

31/03/2005

Kirkorov, 2001 yılında Türk pop yıldızı Tarkan’ın hit şarkılarından birini seslendirdiği bir CD’yi piyasaya sürmüştü. Rus turistlerin en fazla rağbet gösterdiği ülkelerden biri de Türkiye olduğu için, Tarkan’ın şarkısını tatilde dinleyen Ruslar, CD’ye büyük ilgi göstermiş ve CD Rusya’da kapış kapış satılmıştı. Ancak bu CD’nin yayınlanmasının ardından Kirkorov, Ermenistan tarafından ‘Ermeni karşıtı’ olarak nitelendirilmişti.

Şimdi Kirkorov, bu CD’nin çıkmasından 4 yıl sonra Ermenistan’la sorun yaşıyor. Kirkorov’un Erivan’da büyük bir konser vermeyi planladığı yönündeki haberler üzerine, Ermenistan’da geniş çaplı protesto gösterileri düzenlendi.

Ermenistan, 1915 ile 1923 yılları arasında Anadolu’da kendilerine yönelik soykırım yapıldığını iddia ediyor. Bazı Ermeniler, bu nedenle bu yıl büyük bir anma töreni yapmaya hazırlanılırken, Türk şarkısı söyleyen bir şarkıcının Erivan’a davet edilmesini doğru bulmadıklarını dile getiriyor.

Kirkorov’un özür dileme tekliflerinin de bir etki yapmaması ve konser tarihine 1 hafta kala, biletlerin sadece üçte ikisinin satılması üzerine konserin iptal edildiği belirtiliyor.

Haber : İHA

Yorumlar kapatıldı.