İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SLOVENYALI İŞADAMLARI ERMENİSTAN’DA

Slovenya’da kişi başı gelir 16,400 Yuro

AGİT Dönem Bşk. Ve Slovenya Dışişleri bakanı Dimitri Robel’in Ermenistan’a yaptığı ziyaret çerçevesinde, 15 Slovenyalı işadamının katıldığı Ermeni-Sleven İş Konseyi toplantısı dün Erivan Oteli’nde gerçekleştirildi. Slovenya’nın Ermenistan elçisi Bn. Yojefa Pohar’ın da katıldığı toplantıda Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi Nataşa Maraken ülkesinin makro-ekonomik verileri ve niki ülke ticaret hacmine ilişkin bilgi verdi.

2 milyon nüfusa asahip Slovenya’nın GSYİH’nın geçen yıl 26 milyar Yuro ve büyümesinin %4,5 olduğu, kişi başı yıllık gelirinse 16,400 Yuro olduğu kaydedildi. GSYİH’da hizmetlerin %61, sanayinin %33, inşaatın %5,5 yer işgal ettiği de belirtilirken, esas ticari partnörlereinin komşuları olan Avusturya, İtalya, Macaristan yanısıra Almanya ve Fransa olduğunun altı çizildi.

Ermenistan-Slovenya ticaret hacmi 1,1 milyon dolar oluştururken, bunun 1 milyon doları, Slovenya’dan Ermenistan’a ithal edilen ve çoğunluğu ilaç ürünü olan (700,000 dolar) mallar. Ermenistan ise Slovenya’ya 100 bin dolar değerind tekstil ve kimyevi ürün satmakta.

Ermenistan’a ilişkin makro-ekonomik veriler Finans ve ekonomi bakan yard. Davit Avedisyan tarafından sunulurken, İş Konseyi toplantısı Ermenistan Dılşişleri bakanlığı ve Ermenistan Sianayici ve İaşdamları tarafından organize edildi.

A.M.

Yorumlar kapatıldı.