İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dualar Türk dostu Taşçı için

AA – NEW YORK – ‘Ermeni soykırım’ iddialarına karşı hayatı boyunca Türklerin yanında yer alan Ermeni asıllı ABD’li Edward Taşçı, New York’ta geçen cuma günü kaldırıldığı hastanede komaya girince yoğun bakıma alındı. İki böbreği de çalışmayan 72 yaşındaki Taşçı’nın beyninde hasar oluştuğu ve durumunun kritik olduğu belirtildi.

Sürekli ay-yıldızlı kolye takıyor

New York ve çevresinden Türk dostları hastaneye akın ederken, Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu’na da (TADF) sayısız geçmiş olsun mesajı ulaştı. 20 yıldır TADF halkla ilişkiler direktörü olan Taşçı, Osmanlı Ermenisi bir anne-babanın oğlu olarak ABD’de doğdu. Türkçe öğrenen Taşçı, ‘Vatanım’ dediği Türkiye ve Türk kültürü sevgisiyle tanınıyor. ABD’de Türkiye karşıtı gruplarla hep mücadele eden Taşçı’nın özel hayatında Türkiye sevgisinin izleri bulunuyor. Otomobilinin plakasını bile ‘Vatan’ olarak seçen Taşçı, sürekli ay-yıldızlı bir kolye takıyor. Her yıl New York’taki Türk yürüyüşünde büyük bir Türk Bayrağı taşıyan Taşçı, mektuplarını, ‘Bana Türk dostu derler’ yazılı bir mühürle imzalıyor. Queens’teki evini Topkapı Sarayı’nın minyatürü şeklinde inşa eden Taşçı, paha biçilmez Türk sanat eserleri ve Türkçe taş plak koleksiyonlarına sahip.

Vasiyeti Türk bayrağıyla Türkiye’de defin

40 yılı aşkındır Mary Taşçı ile evli olan Taşçı’nın çocuğu yok. Yakınlarına “Ailem 70 milyonluk Türk milletidir” diyen Taşçı’nın, vefatı halinde Türk bayrağına sarılı olarak Türkiye’de defnedilmeyi vasiyet etti. Taşçı’nın vasiyetleri arasında, evinin müze olarak korunması da var. Taşçı’nın yazdığı ve Ermeni iddialarına yanıt niteliği taşıyan ‘Bana Türk Dostu Derler-Ermeni İddiaları, Gerçek Söylenmeli’ adlı kitap yakında piyasaya çıkacak.

Yorumlar kapatıldı.