İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Isparta’da Orhan Pamuk tartışması

Yazar Orhan Pamuk’un Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin açıklamalarına tepkiler sürüyor.

Isparta

NTV

29 Mart 2005— Isparta’nın Sütçüler Kaymakamı, kasabadaki kamu kurumlarında Orhan Pamuk’a ait bütün kitapların toplatılmasını ve imha edilmesini istedi. Ancak Isparta Valiliği’nin talimatıyla kaymakamlık bu isteğini geri çekti.

Ispartanın Sütçüler İlçesi, kaymakamlık özel kalem bürosundan ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen bir yazıyla gündeme geldi. Yazıda, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarından kütüphane ve kitaplıklarda yazar Orhan Pamuk’a ait kitapların toplatılması isteniyordu.

Hatta Kaymakam Mustafa Altınpınar bulunacak kitapların imha edilmesi gerektiğini de söylüyordu. 15 Şubat tarihli ve Kaymakam Mustafa Altınpınar imzalı yazıda bu karar gerekçe olarak da, Orhan Pamuk’un, yabancı bir yayın organına, Türkiye’nin, Ermeni soykırımı iddiasını kabul etmesi gerektiği yönündeki açıklaması gösteriliyordu..

Yazı üzerine yapılan aramada ilçe kütüphanesinde Orhan Pamuk kitabına rastlanmadı.

Kitap toplatılması ve imha edilmesi ile ilgili yazıyı yazan Sütçüler Kaymakamı Mustafa Altınpınar konuyla ilgili açıklama yapmadı. Kitapçı bulunmayan ilçede kırtasiyecilerin de Orhan Pamuk kitaplarından haberi yoktu..

Haberin yayınlanmasının ardından Sütçüler Kaymakamlığı Isparta Valiliği’nin talimatıyla kamu kurum ve kuruluşlarını uyararak bu isteğini geri çekti.

Yorumlar kapatıldı.