İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NOVOROSİYSK ERMENİLERİ ÇOCUKLARINI OKULA YOLLAMAKTAN KORKUYOR

Ermeni “Luys” Siyasi Birliği Yönet. Kurulu üyesi ve Novorisiysk Etnik Gruplar koordinatörü Alla Partsikyan, Rusya Ermenileri “Yerkramas” gazetesine verdiği röportajda, 21-22 mart akşamı, bir kafede doğum günü kutlayan Ermeni ve Rumlara yönelik kazakların tahrik edici davranışları sonucu çıkan kavgada, Kazak grup liderinin bedeni ağır yaralar aldığını teyid etti.

Olayla ilgili olarak Ceza yasasının 111 (ağır bedensel yaralamaya sebep olmak) ve 213. (Serserilik) maddeleri gereği dava açılırken, kent yönetimi ve asayiş organları, çatışmaların yayılmaması amacıyla önlemler almalarına rağmen Novorosiysk Ermenileri çocuklarını okullara göndermekten endişe duymaktalar. Partsikyan ebeveynlerden çocuklarının okula gidip gidemiyeceklerine ilişkin devamlı telefonlar aldıklarını da belirtti

Novorosiysk halihazırdaki belediye başkanı Vladimir Sinyakovski, 2002 Kasımında Valeri Prohorenko yerine bu göreve getirilmiş olmakla beraber hakkında cezai takibat da bulunmakta. Sinyakovski geçmişte Kuban –Slavyansk kent idare heyetinde bulunmaktayı. Orada da 2002 yılında Ermenilere yönelik arbedeler meydana gelmişti.

B.K.

Yorumlar kapatıldı.