İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DEMOKRASİYE ULAŞMA YÖNÜNDE ERMENİSTAN GÖZLEMLERİ

“ABD Bilimsel Araştırma ve Eğitim Programları Ermeni Mezunları Birliği” STÖ “Ermenistan’da Demokrasi’nin inşası- Yeni öncelikler” başlıklı kitabının tanıtımı dün Hngo-Apor Kütüphanesi’nde yapıldı. Kuruluş başkanı Daron Arakelyan, kitapta geçen yıl Dzağkatsor’da yapılan ve Parlamento milletvekilleri, siyasi ve toplumsal kuruluş üyeleri, bağımsız uzmanlar ve gazetecilerin sunduğu seminer tebliğlerinin yer aldığını ifade etti.

Seminer ve kitabın yayımını ABD Hükümeti finanse ederken, ABD’nin Ermenistan elçisi John Evans, yaptığı konuşmada; demokrasinin bir vaat ve öncelikler bütünü olduğunu ve sağlıklı demokrasinin, sivil demokratik kültürün yayılması üzerine kurulduğunu ve her ülkenin kendi yolunu bulması gerektiğini kaydetti. Birleşik Devletlerde araştırmalarda bulunmuş uzmanların Ermenistan’ın gelişininde önemli rol oynayacağı teminatını da verdiEvans.

Kitap tanıtım etkinliğinde ABD Bilim ve Eğitim Kurumlarında eğitim almış olan milletvekili Şavarş Koçaryan, Hmayak Hovannisyan vd. de kısa konuşmalar yaptılar.

Kitap Ermenistan’ın tüm kütüphanelerine ücretsiz dağıtılacak.

Ruzan Poğosyan

Yorumlar kapatıldı.