İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Putin çok çabuk çark etti

MOSKOVA – Eski Sovyet cumhuriyetlerinin hâlâ etkisi altında olduğu Rusya, düne kadar kaygı duyduğunu açıkladığı Kırgızistan’daki iktidar devrine dair tutumunu jet hızıyla değiştirdi. Erivan’ı ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bişkek’teki iktidar devri için önce ‘yasadışı’ dedi ardından da yeni yönetimle işbirliği içinde hareket etmeye hazır olduklarını duyurdu.
Putin, dün Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’la görüşmesi sonrası basın toplantısında, “Kırgızistan’daki gelişmeler yetkililerin zayıflığından, artan sosyal ve ekonomik sorunlardan kaynaklandı. Bu Rusya için sürpriz olmadı” dedi. Eski Sovyet cumhuriyetlerindeki başka dönemlere ait sorunların yasadışı yollardan çözülmesinin de üzücü olduğunu söyleyen Putin, Rusya’nın geleneksel müttefiki ile mevcut ilişkileri koruyacağının altını çizdi. Rus lideri, “Kırgız muhalefet liderlerinin durumu kısa sürede kontrol altına alıp, iyileştirmesini umuyoruz. Bu insanlar bizim için tanıdık” diye konuştu.

‘Akayev isterse gelebilir’

Rusya lideri, bir soru üzerine devrik lider Akayev’in Moskova’ya gelmesine karşı olmadıklarını belirterek, “Eğer gelmek istiyorsa buna karşı çıkmayacağız” dedi.

Rus lideri dün Koçaryan’la ikili ilişkiler, ticari ve askeri işbirliği ile güvenlik konularını ele aldıktan sonra Ermenistan’da ilan edilen ‘Rus Yılı’nın açılışını yaptı. Rus basını ise ziyaretin ‘Gürcistan’daki üsleri yakında kapatmak zorunda kalacak Rusya için Ermenistan’da üstlenmesi açısından önem taşıdığını’ yazıyor. (Dış Haberler)

Yorumlar kapatıldı.