İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alevi derneklerinden hükümete tepki

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker, cemevleri Alevilerin inanç yeri kabul edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı.

NTV

26 Mart 2005— Alevi-Bektaşi Federasyonu ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen “1. Alevi konferansı” Ankara’da başladı.

İki gün sürecek konferansın açılış konuşmasını yapan konfederasyon başkanı Turgut Öker, AKP hükümetini sert dille eleştirdi. Öker, Avrupa’ya geldiklerinde kendileriyle görüşmek için ısrarlı davranan hükümet üyelerinin, Türkiye’de kendilerini inkar eden bir siyaset güttüklerini ileri sürdü. Sorunlarını anlatmak için Başbakan ile görüşme isteklerine bir yanıt gelmediğini hatırlatan Öker, AKP hükümetinin çifte standart uyguladığını ve Alevilere yönelik asimilasyon politikalarının sürdüğünü öne sürdü. Öker, cemevleri inanç merkezi kabul edilene kadar, mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, ilk kez düzenlendikleri bu konferansta Alevilerin bundan sonra izleyecekleri politikaların belirleneceğini kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.