İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RUSYA ERMENİSTANIN ÖNDE GELEN TİCARİ VE EKONOMİK PARTNÖRLERİNDEN BİRİ

Dün akşam RF devlet bakanı Vladimir Putin çalışma ziyaretiyle Erivan’a geldi. “Ermenistan’da Rusya Yılı” resmi etkiliklerinin resmi açılışını da yapacak olan Putin’in bugün devlet başkanaı Koçaryan’la görüşmesi ve Eçmiadzin’de Tüm Dünya Ermenileri başpatriği Karekin II tarafından kabulü beklenmekte.

Putin dördüncü kez Ermenistan’ı ziyaret ederken, 2004 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 208 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Ancak ilişkilerde dikkat çeken bir diğer nokta ise Ermenistan ticaret ve ekonomik ilişkiler portföyündeki Rusya’nın sahip olduğu oranın azalan bir trend izlemesi. Bu oran 2001’de % 19.2, 2002’de %17.4, 2003’te %15.2, 2004’te %12.9 olarak gerçekleşmişti.

Halihazırda Ermenistan’da 589 Rus-Ermeni ortaklı şirket bulunurken, bunların 300’ü verimli çalışmakta. Ermeni-Rus Hükümetlerarası Ekonimik İşbirliği Konseyi rus eşbaşkanı İgor Livitin “Novosti” Ajansına yaptığı açıklamada; bu işletmelerden Armenal’in, Sibir Havayollarının, Nijni Novgorod “Rosaviapetskomplekt” firmasının verimli çalıştığını ifade etmekte.

Yorumlar kapatıldı.