İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KUTSAL HAFTA’NIN PERDESİ BAKIRKÖY’DE AÇILDI

Patrik Hazretleri restore edilen şapelleri takdis etti

Lazaros’un dirilişini andığımız 19 Mart Cumartesi akşamı, Patrik II. Mesrob Hazretleri Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi’ndeki törenleri yönetti. Dt. Vartan Erkol başkanlığındaki Kilise Vakfı yöneticilerinin hazır bulunduğu törende ilahileri Harutyun Edvin Galipoğlu yönetimindeki Sırpots Karasnits Mangants Korosu üyeleri seslendirdiler. Kilise imanlılar ile dopdoluydu.

Patrik Hazretleri Rab’bin Duası’ndan hemen sonra “Gentanarar Asdvadz” (Hayat veren Tanrı) ilahisi eşliğinde Peder Yeğya Kervancıyan’ın getirdiği Kutsal Miron’la, kilisenin beş aydır restorasyon çalışmaları süren Surp Hovhannes Garabed Vaftizhane Şapeli’ni ve Surp Stepanos Şapelini takdis ederek ibadete yeniden açtı. Restorasyon çalışmalarını Vakıf Yönetim Kurulu üyelerinden İç Mimar Minas Oflaz yürüttü.

Takdis töreninden sonra Patrik Hazretleri akşam dualarını yönetti. Dzağgazart arefe ilahilerinin eşliğinde kilise bemasına çıkan Patrik Hazretleri, kilise altarının perdesini bizzat açtı. Bu mistik tören, Medz Bahk (Büyük Oruç) döneminin sona erişini ve Kutsal Hafta’nın başladığını simgeliyordu.

Daha sonra konuştuğu vaazında Patrik Hazretleri, Kutsal Hafta’nın başladığını vurgulayarak şöyle dedi: “Kutsal Hafta tüm Hristiyan Kiliseleri için en kutsal dönemdir. Bu hafta boyunca her gün Rabbimiz ve Kurtarıcımız İsa Mesih’in yaptıklarını ve söylediklerini adım adım izleyeceğiz. Çünkü Tanrıoğlu bu hafta gerçekleşen olaylar için dünyaya geldi”. İmanlı halka bu haftaki törenlere katılmasını ve Kutsal Hafta ile Surp Zadig günlerinde ruhani uyanış yaşamasını önerdi. İsa, Petanya’da Lazaros’u diriltmeden önce şöyle demişti: “Diriliş ve yaşam Ben’im. Bana iman eden kişi ölse de yaşayacaktır. Yaşayan ve bana iman eden asla ölmeyecek” (Yuhanna 11:25). Lazaros’un diriliş mucizesi insanların bu gerçeğe inanması için oldu.

Tören sonunda Patrik Hazretleri yönetim kurulu toplantı odasında Peder Yeğya, vakıf yöneticileri, koro üyeleri ile bir araya geldi ve Bakırköy Kilisesi, korosu, Dadyan Okulu ve Derneği çerçevesine yapılan yapıcı faaliyetleri takdir etti.

Yorumlar kapatıldı.