İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KAZAKLARIN ERMENİLER ÜZERİNE SALDIRMASI ÖNCEDEN PLANLANMIŞTI

Rusya Ermenileri “Yerkramas” gazetesi 22 Martta Novorosilsk’de kazaklar ve Ermeniler arasoında meydana gelen çatışmanın üçüncü bir gücün aracılığıyla olduğunu, amacın burada bulunan Türk Konsolosluğu önünde 24 Nisan’da yapılacak ermeni Soykırımının 90. yıl anma etkinliklerinin engellenmesi gayreti olduğunu ifade etti. Olaylardan sonra Ermeni toplumunun güsteri izninin güvenlik gerekçeleriyle reddedilme olanağının yüksek olduğu da vurgulandı.

Krasnodar eyaleti AZG muhabiri Viktor Stepanyan’ın verdiği bilgiye göre, Ermeni “Işık’ topluluğu başkanına ait “Smak” kafeye giren sarhoş ve küfürlerle konuşan Kazak toplumu lideri Vladimir Petruşin liderliğindeki 15 kazak (bir ermeni gencinin rus bir kıza tecavüz ettiğini bahane ederek… yapılan soruşturma bunun uydurulmuş olduğunu kanıtladı) kafede doğum günü kutlaması yapan Ermeni ve Rum gençlere saldırmış, kavga sonunda, Petruşin liderliğindeki grup aldıkları yaralarla 1 nolu hastaneye nakledilmişlerdir.

Bir gün sonra saat 17:00 sularında Petruşin’in intikamını almak isteyen Kazaklar Ermenilere ait araba, kafe ve diğer binalara saldırarak maddi zarar vermişler, bir Ermeninin yanında çalışan Rus şoför de yaralanmış.

Halihazırda gerginlik devam etmekte olup, Novorosiysk Oteli Krasnodar bölgesinden gelen büyük sayıda Kazaklarla doludur.

Kent savcılığı olaylarla ilgili olarak RF ilgili yasasının 282 Md olan, halklar, din ve ırklararası düşmanlık suçlamasıyla ceza davası açmıştır.

R.P.

Yorumlar kapatıldı.